Jadłospis obiadowy
od dnia 27.03.2023 r. do 07.04.2023 r.
(alergeny znajdujące się w potrawach)
Data |
Obiad |
Waga |
Alergeny znajdujące się w potrawach |
27.03.2023
Poniedziałek |
Zupa biały barszcz z makaronem na wywarze mięsnym
Chleb Owoc |
400g | A1,A6,A8
|
28.03.2023
Wtorek |
Spaghetti z mięsem i żółtym serem
Kompot Owoc |
280g
200g |
A6
A1
|
29.03.2023
Środa |
Pierś smażona z kurczaka
Ziemniaki Sałata lodowa ze śmietaną Kompot |
120g
300g 100g 200g |
A1,A2
A6
|
30.03.2023
Czwartek |
Karkówka pieczona z sosem
Kasza jęczmienna Ogórek konserwowy Kompot |
120g+40g
185g 120g 200g |
A6
|
31.03.2023
Piątek |
Pierogi z serem
Kompot Owoc |
6szt
200g |
A1,A6
|
03.04.2023
Poniedziałek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym
Chleb Owoc |
400g | A1,A8
|
04.04.2023
Wtorek |
Kotlet mielony
Ziemniaki Buraczki Kompot |
120g
300g 100g 200g |
A1,A2
|
05.04.2023
Środa |
Udko pieczone
Ziemniaki Warzywa gotowane Kompot |
120g
300g 120g 200g |
A6
|
06.04.2023
Czwartek |
Przerwa świąteczna
|
|
|
07.04.2023
Piątek |
Przerwa świąteczna
|
Alergeny:
A1 – zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;
A2 – jajka i produkty pochodne;
A3 – ryby i produkty pochodne;
A4 – orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne;
A5 – soja i produkty pochodne;
A6 – mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą;
A7 – orzechy – tj. migdał, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje i produkty
pochodne;
A8 – seler i produkty pochodne;