Jadłospis obiadowy
od dnia 10.11.2025 r. do 21.11.2025 r.
(alergeny znajdujące się w potrawach)
|
Data |
Obiad |
Waga |
Alergeny
znajdujące się w potrawach |
Wartość energetyczna |
| 10.11.2025
Poniedziałek |
Dzień wolny |
|
||
| 11.11.2025
Wtorek |
Dzień wolny
|
|||
| 12.11.2025
Środa |
Pulpety w sosie pomidorowym
Ryż Warzywa gotowane Kompot |
160g
180g 120g 200g |
A2,A6
A1 A6
|
|
| 13.11.2025
Czwartek |
Pierś opiekana w sosie
Ziemniaki Surówka z marchwi i jabłka Kompot |
160g
300g 100g 200g |
A6
|
|
| 14.11.2025
Piątek |
Pyzy z sosem truskawkowym
Kompot Owoc |
4szt
200g
|
A1,A2,A6
|
|
| 17.11.2025
Poniedziałek |
Zupa krupnik z kaszą i z ziemniakami na wywarze mięsnym, chleb, owoc
|
400g | A1,A8
|
|
| 18.11.2025
Wtorek |
Kotlet mielony
Ziemniaki Buraczki Kompot |
120g
300g 100g 200g |
A1,A2
|
|
| 19.11.2025
Środa |
Gulasz wieprzowy
Makaron Ogórek konserwowy Kompot |
160g
180g 120g 200g |
A1,A6
A1
|
|
| 20.11.2025
Czwartek |
Udziec z kurczaka panierowany
Ziemniaki Surówka z białej kapusty Kompot |
120g
300g 120g 200g |
A1,A2
A6
|
|
| 21.11.2025
Piątek |
Ryba smażona
Ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty Kompot |
120g
300g 125g 200g |
A1,A2,A3
|
Alergeny:
A1- zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;
A2- jajka i produkty pochodne;
A3- ryby i produkty pochodne;
A4- orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne;
A5- soja i produkty pochodne;
A6-mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą;
A7- orzechy- tj. migdał, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje i produkty
pochodne;
A8- seler i produkty pochodne;