Menu Zamknij

Jadłospis obiadowy

Jadłospis obiadowy

od dnia 10.11.2025 r. do 21.11.2025 r.

(alergeny znajdujące się w potrawach)

 

 

Data

 

Obiad

 

Waga

Alergeny

znajdujące się

w

potrawach

Wartość energetyczna
10.11.2025

Poniedziałek

 

Dzień wolny

   

 

         

 
11.11.2025

Wtorek

 

Dzień wolny

 

     
12.11.2025

Środa

Pulpety w sosie pomidorowym

Ryż

Warzywa gotowane

Kompot

160g

180g

120g

200g

A2,A6

A1

A6

 

 
13.11.2025

Czwartek

Pierś opiekana w sosie

Ziemniaki

Surówka z marchwi i jabłka

Kompot

160g

300g

100g

200g

A6

 

 
14.11.2025

Piątek

Pyzy z sosem truskawkowym

Kompot

Owoc

4szt

200g

 

A1,A2,A6

 

 
17.11.2025

Poniedziałek

Zupa krupnik z kaszą i z ziemniakami na wywarze mięsnym, chleb, owoc

 

400g A1,A8

 

 
18.11.2025

Wtorek

Kotlet mielony

Ziemniaki

Buraczki

Kompot

120g

300g

100g

200g

A1,A2

 

 

 
19.11.2025

Środa

Gulasz wieprzowy

Makaron

Ogórek konserwowy

Kompot

160g

180g

120g

200g

A1,A6

A1

 

 
20.11.2025

Czwartek

Udziec z kurczaka panierowany

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty

Kompot

120g

300g

120g

200g

A1,A2

 

A6

 

 
21.11.2025

Piątek

Ryba smażona

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

Kompot

120g

300g

125g

200g

A1,A2,A3

 

 

 

 Alergeny:

A1- zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;

A2- jajka i produkty pochodne;

A3- ryby i produkty pochodne;

A4- orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne;

A5- soja i produkty pochodne;

A6-mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą;

A7- orzechy- tj. migdał, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje i produkty      

      pochodne;

A8- seler i produkty pochodne;